Translate

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Sairastamisen vaikeus


Ikävä kurkkukipu on piinannut minua jo kahtena päivänä. Aamuisin olo on kauhea, mutta kohentuu parilla ibuprofeenilla. Luulen että on flunssa tulossa. Ajankohta on mitä huonoin, sillä vanhimmalla lapsella oli tänään synttärit. Pohdin pitkään, täytyykö juhlat peruuttaa. Sääli lastani kohtaan voitti, ja juhlat pidettiin. Juhlien siirtäminen olisi mennyt pitkälle, koska seuraavalle viikonlopulle oli jo ohjelmaa. En kuitenkaan halunnut tartuttaa vieraita, joten pysyttelin juhlien ajan sivummalla. Päävastuu oli miehelläni. Itse käsittelin tarjottavia kumihanskat kädessä. Herkimmille (=riskiryhmään kuuluville) vieraille ilmoitin etukäteen mahdollisesta alkavasta flunssastani. Silti poden huonoa omatuntoa että juhlia ei peruttu. Yritän lohduttaa itseäni ajatuksella, että flunssan voi saada mistä vain, ja moni käy töissä vielä siinä vaiheessa kun kuume ei ole noussut vaikka alkavan flunssan oireita jo on.

Lapsena/nuorena kun sairastin, äitini osti minulle jotain ”helppoa syötävää”. Pötkötin päivät sohvalla katsellen tv:tä. Jos olin oikein sairas, hän käytti kuulolaitetta. Sen avulla hän kuuli, jos huusin apua toisessa huoneessa. Muutoin hän ei kuulolaitetta halunnut käyttää, eikä se minuakaan haitannut. Joskus (kännyköiden tultua markkinoille) saatoin tehdä niinkin, että soitin ”hälärin” kotipuhelimeen, jolloin hälytinvalo alkoi vilkkua. Äitini tiesi tulla katsomaan mikä on tilanne.

Nyt aikuisena sairastaessa minua hoivaa mieheni. Hankalimpia ovat ne tilanteet, joissa koko perhe on sairaana. Silloin hoivaa antaa se joka on vähiten huonoimmassa kunnossa. Onneksi näitä tilanteita on harvoin. Kerran olimme koko perhe vatsataudissa. Silloin pyysin äitini apuun. Ihme kyllä, häneen se ei tarttunut. Onneksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti